Над 1500 служители на НЗОК излизат на едночасова предупредителна стачка днес. Протестиращите

...
Над 1500 служители на НЗОК излизат на едночасова предупредителна стачка днес. Протестиращите
Коментари Харесай

Служители на здравната каса излизат на протест -

Над 1500 чиновници на НЗОК излизат на едночасова предупредителна стачка през днешния ден. Протестиращите желаят еднократно нарастване на главните заплати и най-малко 200 щатни бройки за новите действия.

От синдиката „ Подкрепа “, които провеждат митинга, са пресметнали, че са необходими 10 млн. лева и упорстват те да бъдат заложени в бюджета им за 2022 година

Работещите в НЗОК са експерти с висока подготовка, които следва да администират и управляват бюджет от 6 милиарда лв.. Няма по какъв начин да приемем за обективна оценка на техния труд възнаграждение от 1000 лева или 1200 лева бруто “, споделят от синдикалната организация.

Ако настояванията им не бъдат чути, ще се преустановят заплащанията към лечебни заведения, аптеки, персонални лекари, показват от синдиката.

На последното държавното управление съвещание беше решено 4 млн. лева да бъдат отделени за покриване на разноските по обезпечаване на 100 спомагателни щатни бройки в НЗОК от 1 юли. Новоназначените трябва да поемат дейностите по разпределяне на помощни средства и медицински произведения за хората с увреждания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР